Leden

Ik ben Debbie Metaal en sinds het millenniumjaar 2000 lid van De Goudse Komedie! En wat een goeie beslissing is dat geweest! Waar een stukje in de krant al niet toe kan leiden. Ik had nog nooit iets met toneel gedaan, maar het had me wel altijd al leuk geleken. Je als een personage van je beste kant laten zien! En je staat soms verbaasd over de dingen die je doet haha..het is spel 😉 Heb hier al zoveel geleerd en nog steeds! Elk nieuw stuk is weer een uitdaging voor iedereen. Een gezellige groep mensen en een mooie stal als ’thuishonk’. Ik blijf nog wel even!! Kom gewoon eens gezellig langs en voel je welkom!

Ik ben Jeanne van Veen en zit al heel lang bij De Goudse Komedie.

Als jong meisje begon ik met rollen, zoals dienstmeisje. Wat ouder speelde je een verloofde of verliefd zijn en weer ouder speelde je de moeder of echtgenote. Tenslotte speel je de rol van oma of van een oudere dame.

We lachen veel tijdens de repetities maar we geven ons helemaal voor onze rol. We hebben een leuke club met fijne spelers, een fijne regisseuse en een fijne decorploeg. Mensen die onmisbaar zijn. Zonder hen kan er niet gespeeld worden. Kom gerust eens kijken.

Mijn naam is Cor Huisman en ben sinds 1978 lid c.q. erelid van De Goudse Komedie. Na een aantal jaren als spelend lid actief te zijn geweest ben ik me bezig gaan houden met decorontwerp/bouw en de techniek die bij een opvoering in ons eigen onderkomen ‘de Stal’ als óók in de Goudse Schouwburg nodig zijn. Tevens ben ik, samen met Wim Eikenaar, verantwoordelijk voor het beheer van ‘de Stal’ aan de Veerstalblok 37 in Gouderak, welke we in 2014/15 na 22 jaar intensief gebruik rigoreus hebben opgeknapt. Sinds 2015 ben ik verantwoordelijk voor de pecunia binnen onze vereniging.

Ik ben René van Santen, vader van twee kinderen en ik heb een eigen bedrijf hier in Gouda: Spullengraveren.nl. Mijn hobby is toneelspelen. Ik ben voorzitter van De Goudse Komedie. Het toneelspelen zelf is niet mijn sterkste punt, maar in de vereniging is buiten toneelspelen zo veel te doen, dat ik me goed kan vermaken. Het leuke is, dat toen ik voor het eerst bij kwam kijken, ze mij het gevoel gaven dat je welkom bent. Plezier hebben in alles wat we doen, is het belangrijkste in een hobby en dat heb ik gevonden bij De Goudse Komedie.

Thom

Thom Buijs

Wim Eikenaar

Bieneke van Wely