Historie

Van ENOS naar Goudse Komedie …

Tussen 2011 en 2015

Na een financieel vervelende periode veert de Goudse Komedie weer op en wordt er in 2011 gestart met een reeks succesvolle avonden in ons eigen onderkomen “de Stal”. Een aantal oud leden wordt gevraagd of zij weer zin hebben om te gaan spelen, waarop zij enthousiast reageren. We beginnen in mei 2011 met “Lig ik hier wel goed” onder regie van verenigingslid Dick de Vries. In mei 2012 neemt Dick wederom de regie voor zijn rekening met “In de Kantine”.

Hierna neemt Irma Chaudron als oud lid het stokje als regisseur over.

Het eerste avondvullende stuk in 2012 is de klucht “Paniek in het pension” van Gouwenaar Gerben Pijl.

Deze voorstelling spelen we zelfs 4 avonden in de stal. In januari 2013 spelen we op het EAF in Haastrecht het gedicht “Moederliedje”, wat voor deze gelegenheid is bewerkt tot toneelstuk.

Hierna volgen van dezelfde schrijver in 2013 de klucht “Vlees noch Vis” aangevuld met de eenakter “Tussen Kunst en Kitsch”. Deze stukken spelen we wederom 4 avonden in onze stal en allen onder regie van Irma.

Vervolgens durven we in 2014 de stap naar de kleine zaal van de Goudse Schouwburg weer te nemen en spelen wederom een stuk van Gerben Pijl en onder regie van Irma in een uitverkochte schouwburg de avondvullende klucht “Het wordt weer een gezellig weekend”.

In ons jubileumjaar 2015 wanneer we 85 jaar bestaan, durven we het wel aan om twee avonden de kleine zaal van de Goudse Schouwburg te boeken, en vinden we Gerben Pijl bereid om een klucht voor ons te schrijven en Irma om te regisseren.

Na ’n avondje brainstormen met de leden, worden de wensen aan Gerben kenbaar gemaakt, waarna hij als een razende begint te schrijven en al zijn fantasieën op papier zet. De titel “Ouwe Hoeren” laat dan ook niets te wensen over. De rollen zijn op het lijf geschreven. Deze klucht is in maart 2015 twee avonden in een uitverkochte schouwburg opgevoerd. In september 2015 spelen we wederom op het EAF in Haastrecht. Dit keer met de eenakter “Uitzichtloos” en onder regie van Irma Chaudron.  Deze eenakter hebben we in november 2015 nogmaals gespeeld op het Toverbalfestival in Leiderdorp.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6