Historie

Bijzondere ijkpunten in de jaren 70

In 1971 speelt de Goudse Komedie ‘Gasten in eigen huis’ van Dick van Maasland in het Brandpunt aan de Turfmarkt 48 op een avond van het katholiek vrouwengilde. In 1975 wordt een eenacterfestival gehouden in de Goudse Schouwburg. De Goudse Komedie speelt ‘Laura’ van Dick van Maasland. In 1977 wordt met een feestavond in de Kunstmin aan de Boelekade het startsein gegeven van het organiseren van ‘open’ voorstellingen. De Goudse Komedie speelt ‘Mister-doe-het-zelf’ in een uitverkochte zaal.

De jaren 60 en 70

In deze jaren wordt er met grote regelmaat in de regio Gouda gespeeld.
Het NKV gebouw aan de Westhaven 46 in Gouda en later is dit verenigingsgebouw gehuisvest aan de Stationsstraat 16. Ook wordt er opgetreden in Concordia in de schouwburgzaal aan de Westhaven 27 voor het jaarfeest St. Liduina (de zieken- en invalidenbond). De Katholiek Technische School “St. Joseph” aan de Winterdijk 14 in Gouda is ook regelmatig een speellocatie van de toneelgroep. Wat verder weg zien we ieder jaar een optreden terugkomen in het gemeentelokaal in Linschoten waar samen met het mannenkoor ‘Zanglust’ een uitvoering wordt gegeven. Eveneens een jaarlijks terugkerend evenement is de Feestelijke Kontaktavond bij de oranjevereniging “Stolwijkersluis”. Een eenmalig optreden wordt gegeven in Alphen aan den Rijn voor de bewoners van het pension (verzorgingshuis) St. Joseph. De jaarlijkse vergadering van de Katholieke Bond van Bejaarden en Gepensioneerden ,werd ieder jaar vergezeld van een voorstelling in het Veemarktrestaurant (ingang aan de Kazernestraat 8).

De jaren 50

In het seizoen 1951/1952 wordt een groot regionaal toneelconcours georganiseerd en gewonnen door de Goudse Komedie. Gespeeld wordt in Concordia in Gouda.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6