Historie

Regisseurs door de jaren heen

Na het verlies van zijn vrouw Attie stopt Zeger van Voornveld zijn reeks als regisseur bij de Goudse Komedie eind 1996. Zijn laatste voorstelling in maart 1996 is “Maak plaats voor mevrouw”. Jan Dullemond debuteert daarom op 24 mei 1997 in de Goudse Schouwburg met “Eens in de 1000 jaar”, een hilarische klucht van John Dole. De Goudsche Courant noemt de vereniging ‘De erfgenamen van John Lanting’. Loes Koop volgt Jan Dullemond op en neemt de vereniging mee op tournee door de repetities heen op weg naar de voorstelling op 28 maart 1998. Daarna volgde Hans Hölzel met “Oscar” in 1999. In het milleniumjaar 2000 is er wederom een jubileum te vieren, dat van 70 jarig bestaan. Op 25 maart staat “Een rondje balkon” op het toneel met twee gastspelers Ton Roonder en Jan de Wild en aan het roer staat wederom Hans Hölzel. Dan op 10 maart 2001 wordt “Geen Sex, aub” met een vernieuwde cast uit de kast getrokken en opnieuw opgevoerd. Dit keer werd ook Jan Dullemond weer in de Stal verwelkomd voor nog een jaar Goudse Komedie. Een en al herkenning, want het toneelstuk was eind jaren ‘80 ook al opgevoerd.

“Een trouwring mag niet knellen” wordt in het jaar daarop geregisseerd door Janjaap van Elst. Dit jaar spelen wij voor het eerst ook voor het publiek in Alphen aan de Rijn, in Gebouw Nabij. Ironisch genoeg neemt de vereniging in datzelfde pand kort daarop afscheid van Zeger van Voornveld als hij vlak na zijn huwelijk komt te overlijden. In 2003 wordt een uitstap gemaakt naar een andersoortig stuk geschreven door Dimitri Frenkel Frank “Pas op dat je geen woord zegt”. Liesbeth Verzijden neemt de regie voor haar rekening. De waardering van het publiek is wisselend te noemen. “Een kus van een rus” brengt samen met René Roza weer wat kluchtigheid terug in de vereniging en speelt de Goudse Komedie op zaterdag 20 maart 2004 een goede voorstelling. In het jaar 2005 staat René Roza opnieuw aan het roer en brengt een spetterende jubileumvoorstelling “De Knecht van Twee Meesters” op 22 oktober in de grote zaal van de Goudse Schouwburg. Eerder dat jaar wordt er met veel genoegen voor het eerst in Bodegraven in het Evertshuis gespeeld.

Na een druk en bijzonder jubileumjaar in 2005 duikt de vereniging in het diepe met een (tot dan toe in de regio) onbekende regisseur Paulus Thelen uit Rotterdam. Het stuk “Het zit in de familie” staat begin juni 2006 op het programma en Paulus haalt letterlijk alles uit de kast om er een spetterende show van te maken. Ook wordt er dit jaar weer in Bodegraven gespeeld, alvorens de Goudse Schouwburg wordt veroverd. Een belangrijke overstap wordt gemaakt van één avond grote zaal naar twee avonden kleine zaal en dat bevalt goed. In 2007 toch weer even de keuze voor de grote zaal voor de Komedie, omdat deze al ver voor de voorstelling van 2006 geboekt moet worden. Dit keer wederom met Paulus Thelen voor de regie met het stuk “Drie maal twee is zes teveel”, een stuk dat eerder in de jaren ’90 ook door de Goudse Komedie is gespeeld.

Dan in 2008 keert Janjaap van Elst voor twee jaar terug naar de Stal om achtereenvolgens “De dader ligt op het kerkhof” en “Zusters in Zaken” (2009) te regisseren, beide voorstellingen in de kleine zaal, want dat bevalt toch wel erg goed. Voor het jubileumjaar in 2010 is Paulus Thelen weer gevraagd voor de regie en hij neemt het stuk “Verf” mee om daarmee twee avonden de Goudse Schouwburg in te gaan.

 

Pagina's: 1 2 3 4 5 6